Balmazújvárosban kezdte Ligakupa-szereplését a B. Braun Gyöngyös csapata, amely a tavalyi kiírás két döntősével – a Balmazújváros mellett az Egerrel – került össze a sorozat csoportkörében. Fiatal csapattal utaztunk a kedd esti találkozóra, három ifjúsági játékosunk is pályára lépett, és bár mindent megtettek, nem tudtuk tartani a lépést a házigazdákkal, akik a félidei háromgólos vezetésük után (16-13) hatgólos győzelmet arattak (31-25).

balmaz bbgy hl

Idén a Magyar Kupában már találkoztunk az NB I/B-ben szereplő Balmazújvárossal, az egy hónappal ezelőtti mérkőzésen kétgólos hazai győzelem született, amivel a Hajdú-Bihar megyeiek jutottak tovább. A keddi találkozóra nem utazhattunk teljes kerettel, mert a Ligakupa szabályai szerint csak két idegenlégiós nevezhető a mérkőzésekre. Konkoly Csaba vezetőedző választása Rodolfo Oliveirára és Vladan Locarra esett, mellettük ifjúsági csapatunk játékosának is bizalmat szavazott a vezetőedző: Veres Balázs, Igó Ádám és a kapus Felisz Manazya is lehetőséget kapott a játékra, Igó Ádám hatvan percen át állt helyt beállóban.
A mérkőzés ezúttal is szorosan indult, a 7. percben 6-5-re vezettek a házigazdák, majd tíz perc játék után egyenlő volt az állás (8-8). Az első negyedóra végén újra a vendéglátóknál volt az előny (10-9), amit a huszadik percben is őriztek (12-11). Öt perccel a játékrész vége előtt kettővel vezetett a Balmazújváros (14-12), a szünetre pedig háromgólosra hizlalta előnyét (16-13).
Fordulás után tovább nőtt a különbség a csapatok között, a hazaiak négy góllal is elhúztak (19-15), a 40. percben pedig már 22-16-ra vezettek. Tizenöt perccel a vége előtt is őrizte hatgólos előnyét a Hajdú-Bihar megyei alakulat (24-18), és az 50. percre sem változott a játék képe: 26-20-ra vezettek a vendéglátók. Nem sikerült fordítanunk, sőt közelebb zárkózni sem tudtunk, öt perccel a meccs vége előtt már hát gól volt oda (29-22), és ez a különbség megmaradt a lefújás pillanatában is: 31-25.

Szombaton Csurgón, bajnoki mérkőzésen lép pályára csapatunk, a Ligakupában pedig 2018 januárjában, az Eger ellen játsszuk következő mérkőzésünket.