CYEB Budakalász – B. Braun Gyöngyös 25-26
| Kategória: Híreink

A második félidőben szinte végig vezetve, az utolsó másodpercben lőtt góllal szerezte meg a két pontot a B. Braun Gyöngyös a Budakalász vendégeként. Az idegenbeli győzelem rengeteget jelent a bennmaradásért vívott harcban, nagy lépést tettünk céljaink elérése felé. Egy hét múlva a Dabas elleni hazai meccsel folytatjuk.

01 budak bbgy 20180317 45

A mérkőzésre való felkészülést némileg megváltozott felállásban végezte a B. Braun Gyöngyös csapata, amelynek másodedzői feladatait Sándor Ákos vette át. A Budakalász elleni találkozóra a sérült Hudák Henrik nélkül állt ki együttesünk, amely Berggren révén a második perc közepén kapta az első gólt (1-0). Mazák találatával 2-0-ára vezetett ellenfelünk, de Markez a mieink részéről is megkezdte a gólgyártást, a negyedik perc közepén 2-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Berggren büntetőből szerezte második találatát (3-1), majd Reznicek növelte háromgólosra a hazai előnyt (4-1). Markez második találatával 4-2-re zárkóztunk, de a kilencedik perc elején már néggyel ment a Budakalász (6-2). Loncar, majd Urbán volt eredményes, így a 10. perc derekára sikerült mínusz kettőre zárkóznunk (6-4). Reznicek második találatával 7-4 volt az állás, amit Loncar módosított 7-5-re. Bohács állította vissza a háromgólos hazai előnyt, majd Markez szerezte hatodik találatunkat (8-6). A 14. percben 9-6-ra módosítottak a hazaiak, majd Duris révén tapadtunk ellenfelünkre (9-7). István Péter talált be, amire Bohács válaszolt, majd hétméterest hibáztunk, de Urbán szépített (10-9). Mikita góljával egyenlítettünk a 20. perc végén, de egy hétméteresből a budakalásziak visszavették a vezetést (11-10), mi pedig másodszor rontottunk hetest, így az újabb egyenlítés helyett a házigazdák léptek el ismét kettővel (12-10). Krivokapics találatával jöttünk fel egyre, majd átlövőnket két percre kiállították a játékvezetők. A 26. perc elején Nagy Bence góljával lett 13-11 az állás, majd Lele zárkóztatta egyre a mieinket, ezzel beállítva a félidő végeredményét (13-12).

01 budak bbgy 20180317 11

Loncar kiállítása után Krivokapics szerezte a második játékrész első gólját, amivel kiegyenlítette az állást (13-13). A házigazdák válasza után Mikita ismét egalizált, majd emberelőnybe kerültünk, és Kovacsics büntetőjével átvettük a vezetést (14-15). Most a Budakalász egyenlített, de Kovacsics újabb hétméteresével visszavettük az előnyt (15-16). Mikitát állították ki a játékvezetők, a hazaiak pedig büntetőt lőhettek, amivel 16-16-ra módosították az állást. Egy kalászi hetes után Mikita révén lett ismét egyenlő az állás a 40. perc elején, aztán Markez révén szereztük vissza a vezetést (17-18). Nagy Bence egalizált, majd Czina kiállítását követően Kovacsics harmadik hétméteresét is értékesítette (18-19). A 44. percben Urbán Egon góljával először volt két gól az előnyünk, de a 49. percre egyenlítettek a kalásziak (20-20). Emberelőnybe kerültünk, Kovacsics Péter pedig a negyedik hétméteresét is belőtte, visszaszerevze a vezetést csapatunkak (20-21). Urbán Egon volt eredményes, az 51. perc elején pedig Gerdán kiállításával kerültünk emberhátrányba. Durist is kiküldték a játékvezetők, a kettős emberelőnyt pedig gólra váltották a hazaiak, és 21-22-re zárkóztak. Az 53. percben 22-22 volt az állás, amit öt perccel a vége előtt Kovacsics újabb hétmétereséből 22-23-ra módosítottunk. Egy perccel később egyenlítettek a házigazdák, aztán Németh Tamás szerezte vissza a vezetést (23-24). Loncar növelte kétgólosra a vendégelőnyt, majd bő két perccel a vége előtt Mazák csökkentette egy gólra a hazaiak hátrányát (24-25). Fél perccel a vége előtt Nagy Bence egyenlített, majd az utolsó pillanatban Markez szerezte meg a győzelmet: 25-26.

01 budak bbgy 20180317 48

K&H férfi kézilabda liga, 21. forduló

CYEB Budakalász – B. Braun Gyöngyös 25-26 (12-13)
Budakalász, 220 néző
V.: Herczeg, Südi

Budakalász: Váczi, Tamási (kapusok) – Fekete D. 3, Nagy B. 6, Nemes 2, Leimeter, Tóth Á., Reznicek 2, Józsa, Mazák 3, Sutka, Czina, Berggren 5 (3), Bohács 3, Sinkovits 1, Boros T. Edző: Forgács Gyula.

Gyöngyös: Tóth M., Holló M. (kapusok) – Gábori, Martins, Németh T. 1, Kovacsics 5 (5), Sipeki, Duris 1, Loncar 3, Gerdán, Lele 1, Krivokapics 2, Markez 5, Mikita M. 3, István P. 1, Urbán 4. Edző: Konkoly Csaba

Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/5.

Értékelés:

Konkoly Csaba: – Nehéz héten vagyunk túl, ami az előző forduló eredményének is betudható. Azt gondolom, hogy az akarat és a küzdeni tudás diadala volt a mai mérkőzés, a kapusteljesítményünk kiváló védőmunkával párosult, és mindenki, aki pályára lépett a maximumot nyújtotta. Tudtuk, hogy huszonöt gólon kell tartanunk a Budakalászt, ami sikerült, és maximális erőbedobással a végjátékban ki tudtuk csikarni a győzelmet. Köszönjük azoknak a szurkolóinknak, akik elkísértek bennünket, és láthattákl, hogy a gyöngyösi kézilabda él és harcolni is képes. Remélem, ezzel az akarattal menetelünk tovább a bajnokságban.