Az Egert fogadjuk pénteken
| Kategória: Híreink

Az első szomszédvári rangadóra készül a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely mindent megtesz majd azért, hogy az Eger ellen se essen csorba eddigi, százszázalékos hazai mérlegén.

01 hbbgy budak 20181006 b 35

Hat mérkőzés, három győzelem, egy döntetlen és két vereség – ez a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának eddigi mérlege a K&H férfi kézilabda ligában. Győzelmeinket kivétel nélkül hazai pályán arattuk, ahol továbbra is százszázalékos a mérlegünk, és ezt a pénteken esedékes, Eger elleni rangadón is szeretnénk megőrizni – Konkoly Csaba, csapatunk vezetőedzője nem hagyott kétséget efelől.

– Ugyanazt a hőfokot, ugyanazt a győzelemre törekvést várom a csapattól, ami a hazai mérkőzéseinket eddig is jellemezte. A Csurgón elszenvedett vereség után a következő hazai meccsen jól teljesítettük, ezt a lépcsőfokot kell meglépnünk a Balatonfüreden játszott találkozó után az Eger elleni derbin is – fogalmazott a szakember.

Ellenfelünk tavaly a bajnokság kilencedik helyén zárt, a nyáron azonban jelentősen átalakult, több meghatározó játékos hagyta el a klubot, akiknek a pórlására négy játékost igazoltak a megyeszékhelyen, köztük a gyöngyösi drukkerek számára is ismerős Hegedűs Márkot. Az immár a DVTK égisze alatt működő egriek eddigi hat mérkőzésükön három pontot szereztek, a Tatabánya elleni döntetlen mellett a sereghajtó Vecsés legyőzésével gyarapították pontjaik számát.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert bár az Eger rosszabbul kezdett, mint mi, de győzelemből érkeznek, és képesek kellemetlen perceket okozni az ellenfélnek. Tudjuk, hogy szurkolóink számára különös jelentőséggel bír ez a mérkőzés, de nem szeretném, ha emiatt plusz nyomás nehezedne a fiúk vállára. Erre a meccsre is ugyanúgy készülünk, mint bármelyik másikra, ha meg tudjuk valósítani azt a taktikát, amit elterveztünk, és szurkolóink ugyanazzal a tűzzel biztatnak majd bennünket, mint eddig, akkor megőrizhetjük azt a presztízst, amit az eddigi hazai meccseinkkel kivívtunk – mondta Konkoly Csaba.

01 duris

Az előző bajnoki szezonban mindkét mérkőzésen alulmaradtunk az Egerrel szemben, amire Lubomir Duris is jól emlékszik, ezért szeretne most törleszteni – erről irányítónk a Kékes Online-nak nyilatkozva beszélt.

– A DVTK-Eger ellen akkor lennék elégedett, ha egy teli csarnok előtt nyernénk. Igazi rangadó lesz! Az utolsó meccsek a DVTK-Eger ellen nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, így van mit törlesztenünk. Nem lesz egyszerű, de biztosan megteszünk mindent, ami tőlünk telhető, hogy a pontok itthon maradjanak – jelentette ki az irányító.

A pénteken 18 órakor kezdődő bajnoki előtt serdülő- és ifjúsági csapatunk is összecsap az Egerrel, így 14 órától már nekik is szoríthatunk a lelátóról.


K&H férfi kézilabda liga, 7. forduló

 

HE-DO B. Braun Gyöngyös – DVTK-Eger

2018. október 19., 18:00

Dr. Fejes András Sportcsarnok

Vezeti: Bócz, Wiedemann

Előtte:

14:00 HE-DO B. Braun Gyöngyös – DVTK-Eger (Serdülő I. osztály)

16:00 HE-DO B. Braun Gyöngyös – DVTK-Eger (Ifjúsági I. osztály)