2018. október 07. vasárnap 09:32

A testmozgás a megelőzés fontos része

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, és ezt a Gyöngyösi Kézilabda Klub is igyekszik felhasználni a megelőzés népszerűsítésére.

01 hbbgy budak 20181006 b 06

– Egyesületünk céljai között régóta szerepel, hogy mindennapos sportolási lehetőséget tudjunk biztosítani a gyöngyösi fiataloknak. Emellett olyan képességet is szerettünk volna kifejleszteni bennük, amik a mindennapi élethez hasznosak, az egészséges életmódra tanítja őket. Egyesületünk elkötelezett az egészséges életmód népszerűsítése mellett, ezért rendszeresen részt veszünk a szüreti futásokon, a véradásokon, és ezért támogatjuk immár második éve a Magyar Rákellenes Liga helyi szervezetét minden év októberében a mellrák elleni küzdelemben egy bajnoki meccs teljes bevételével – mondta Nagy Attila, a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapatának klubelnöke október 6-án. 

A HE-DO B.Braun Gyöngyös-CYEB Budakalász elleni meccs előtt tartott sajtótájékoztatón a klubvezetés megerősítette azt az együttműködést a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi szervezetével, miszerint a csapat egy bajnoki meccsének teljes bevételét a helyi szervezetnek ajánlja fel a mellrák elleni küzdelem jegyében.

01 hbbgy budak 20181006 m 04
– Nem lehet elég korán felhívni a fiatalok figyelmét erre a betegségre, a megelőzés fontosságára és az egészséges életmódra – magyarázta a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke.
Tóth Lászlóné, a Magyar Rákellenes Liga helyi szervezetének elnöke meghatódottan köszönte meg a HE-DO B.Braun Gyöngyös felajánlását. – Ez az esztendő a családok éve a rákellenes ligánál. Mi is úgy véljük, hogy a gyerekek figyelemfelhívása az egyik legfontosabb küldetésünk. Az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában október 16-án sportnapot szervezünk a gyerekeknek, ahol próbáljuk a gyerekeken keresztül rávenni a szülőket és nagyszülőket, hogy mozogjanak. Ennek nagyon fontos szerepe van a rák megelőzésében és baj esetén a gyógyulásban is. A csapat pénzbeli támogatásának hála az ilyen rendezvényeinkre több plakátot és szóróanyagot tudunk elkészíteni, így az egészséges életmód üzenete ezáltal több emberhez ér el – mondta Tóth Lászlóné.

Gyöngyösön október 12-én a Magyar Rákellenes Liga helyi alapszervezete figyelemfelkeltő sétát tart a mellrák ellen. A program egy megnyitóval és Dr. Gulyás Zoltán onkológus főorvos előadásával 17 órakor kezdődik a művelődési házban, a menet ezután indul el az intézmény elől.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 30
  2. Telekom Veszprém 20
  3. Grundfos Tatabánya KC 19
  4. Csurgói KK 18
  5. Balatonfüredi KSE 16
  6. Ferencvárosi TC 14
  7. HE-DO B. Braun Gyöngyös 13
  8. Sport36-Komló 13
  9. DVTK-Eger 8
  10. CYEB Budakalász 6
  11. Dabasi KC VSE 6
  12. Ceglédi KKSE 6
  13. Mezőkövesdi KC 5
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner