Utánpótlás: hatodik helyen zárt az U14
| Kategória: Híreink

Folytatjuk a Gyöngyösi Kézilabda Klub utánpótláscsapatai 2017/2018-as szezonban nyújtott teljesítményét bemutató sorozatunkat, amelyben ezúttal az országos bajnokság hatodik helyén végzett U14-es csapatról és a serdülő III. osztályban a nyolcadik helyet megszerző együttesről olvashatnak az edzőtől, Kismárton Ádámtól.

01 u14

– U14-esinkkel az Országos Gyermekbajnokság 6. helyén végeztünk. Akik előttünk zártak, mind jobb csapat voltak – Tatabánya, Szeged, FTC, Pler, Éles Kézisuli. A mi csapatunk elég fiatal korosztállyal indult neki a bajnokságnak, társaság fele 2004-es születésű. Az ország legjobb hat csapata között lenni büszkeség, és egy nagyon szép, reális eredmény számunkra és Gyöngyös városa számára. Emellett Bodócs Marcell korosztályos válogatott játékos lett.
Sokat dolgoztunk az egész szezonban Temesvári Martin kollégám segítségével. Augusztusban Kisvárdán edzőtáboroztunk, majd Tatán, a Kanyó Mamorial felkészülési tornán vettünk részt, szeptemberben indultunk a Mátra Kupán, áprilisban pedig Győrben a Balázs Kupán vettünk részt. A játékosok az U14-es korosztályos bajnokság mellett egy másik bajnokságban is megmérették magukat. A 2003-as születésűek a kiemelt serdülő bajnokságban, míg a 2004-esek a serdülő III. osztály északi csoportjában szerepeltek. A játékosok átlagban 40-45 mérkőzést játszottak, plusz a heti öt edzés, és a tornákon való részvétel. Elsősorban nem is az eredményt kell szem előtt tartani, hanem a gyerekek fejlődését. Ebben a klub is segített és támogatott bennünket. Köszönet Reviczki Tamásnak is, aki az atlétikai edzéseket végezte a csapatnál. Összességében egy tartalmas és hasznos szezont zártunk.
Jövőre a 2002-2004-es születésű játékosok alkotják majd a kiemelt serdülőt, a 2004-esek pedig még az U15-ös bajnokságban is játszani fognak. Lesznek, akik elhagyják a klubot, mint Bodócs Marcell, aki NEKÁ-nál folytatja tovább. A játékosok fele most kóstol bele a középiskolába, a többiek pedig pályaválasztás előtt állnak. Nincsenek más elvárások, mint az előző szezonokban. Folyamatosan dolgozunk, és segítjük a játékosok jövőjét. Augusztus elején kezdjük a szezont.

01 serd3

– A serdülő III. északi csoportjában indult csapatunk számára semmilyen célt nem fogalmaztunk meg. A csapatot hét 2001-es, 2002-es és 2003-as születésű játékos alkotta, akik nem fértek be a kiemelt serülő bajnokságba, mellettük a 2003-as, 2004-es születésűekkel indultunk. Ez a bajnokság kiváló volt arra, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon. A heti öt edzésről szóló terveinket nem tudtuk megvalósítani, különböző elfoglaltságok miatt a játékosok heti két-három edzésen tudtak részt venni – tisztelet a kivételeknek. Ennek fejében tisztes helytállással a 8. helyen sikerült végezni. Jövőre ebben a bajnokságban nem indulunk.