A Csurgót fogadjuk szombaton
| Kategória: Híreink

A Csurgóval találkozik szombaton a B. Braun Gyöngyös csapata a férfi kézilabda NB I. 14. fordulójában. A bajnoki alapszakasz épp a félidejében jár, együttesünk az eddigi 12 mérkőzésen három győzelmet aratott, ami elsősorban a példátlan sérüléshullám számlájára írható.

Fokozatosan fogyott el a B. Braun Gyöngyös csapata a férfi kézilabda NB I. alapszakasza első felének végére. Juhász Károly, majd Mester Savo sérülése hozta nehéz helyzetbe együttesünket, később Marczinkó Máté, Varsandán Milán, Kovacsics Péter és Szalafai Gábor szenvedett sérülést, így az alapszakasz első szakaszának végére egy komplett sort kellett nélkülöznie Debre Viktor vezetőedzőnek. Mindez sajnos az eredményességünkre is rányomta a bélyegét, az első kilenc mérkőzésünkön csak öt pontot tudtunk szerezni. A hiányzók pótlására a Gyöngyösi Kézilabda Klub két rutinos szerb játékossal egészítette ki a B. Braun Gyöngyös keretét, Marko Jovetic és Miralem Becirovic az Orosháza elleni hazai mérkőzésen léphetett először pályára. Ezen a találkozón az alapszakasz első felének legjobb teljesítményét nyújtottuk, és fontos győzelmet szereztünk. Sajnos a folytatásban a Balatonfüred és a Tatabánya ellen sem jött össze a bravúr, bár utóbbival szemben sokáig jól tartottuk magunkat. Ezen a mérkőzésen egy újabb idegenlégiós mutatkozott be a csapatban: a brazil Rodolfo balkezes lövőként segíti együttesünket.

A mérlegünk az alapszakasz felénél járva: 12 mérkőzés, 3 győzelem, 1 döntetlen és 8 vereség. Csapatunk legeredményesebb játékosa Nagy Bence, aki eddig valamennyi mérkőzésünkön pályára lépett, és összesen 43 gólt szerzett. Irányítónkat Bali Richárd követi, ugyancsak 12 mérkőzésen szerzett 41 találattal. A sérültek felépülésére egyelőre várni kell, egyedül Kovacsics Péter nyilvánítható gyógyultnak, aki a Csurgó elleni szombati, hazai mérkőzésen már pályára léphet.

Hátra van azonban még az alapszakasz második fele, és a körbeveréseknek köszönhetően a lemaradásunk nem behozhatatlan. A célok nem változtak, továbbra is a felsőházi rájátszásban szeretnénk részt venni, bár ennek elérése nem lesz könnyű. A sikerhez összefogásra van szükség, ezért minden szurkolónkra számítunk a Csurgó elleni, hazai találkozón. A 18 órakor kezdődő szombati mérkőzés előtt NB II-es meccset láthatunk a Dr. Fejes András Sportcsarnokban: U23-as csapatunk a Gyömrő együttesét fogadja.

01 bbgy cskk net

Férfi kézilabda NB I., 14. forduló
B. Braun Gyöngyös – Csurgói KK
2015. 11. 14. 18:00 Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Kékes Cs., Kékes P.

Férfi kézilabda NB II. Észak, 8. forduló
B. Braun Gyöngyös U23 – Gyömrő VSK
2015. 11. 14. 16:00 Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Alapi A., Kovács T.