Balmazújvárosba utazunk a hétvégén
| Kategória: Híreink

Második mérkőzésére készül a B. Braun Gyöngyös vezetőedzőjeként Debre Viktor. A március közepén kinevezett szakember vezetésével szombaton Balmazújvárosban lép pályára csapatunk az alsóházi rájátszás hatodik találkozóján.

Öt mérkőzés, három győzelem és két vereség – ez a B. Braun Gyöngyös csapatának mérlege a férfi kézilabda NB I. alsóházi rájátszásában. A mieink a Balmazújváros, a Komló és a PLER Budapest legyőzése után vereséget szenvedtek Cegléden, legutóbb pedig a Mezőkövesd ellen maradtak alul egyetlen góllal. Azon a meccsen ült először a B. Braun Gyöngyös kispadján a nemrégiben kinevezett vezetőedző, Debre Viktor, aki szerint elsősorban a támadójátékunk miatt maradtunk alul.

– Rengeteg hibával játszottunk, a fiúk nagyon küzdöttek, talán túl nagy volt bennünk a bizonyítási vágy. Elsősorban a támadójátékunk miatt vesztettünk, hetesek, ziccerek maradtak ki, ezen kell javítanunk – mondta Debre Viktor.

0328 bbgy mkc26

Fotó: Magyari Máté

Csapatunk két veresége ellenére is őrzi első helyét a tabellán, előnyünk most három pont a második helyezett Mezőkövesd előtt. A verseny azonban nem csak az élbolyban szoros, hanem a kiesés ellen küzdő csapatok körében is. A Balmazújváros és a PLER egyaránt 13 ponttal osztozik az utolsó két helyen, a Komló pedig csak egy ponttal vezet előttük.

– A Balmazújváros az életéért küzd, ezért várhatóan szupermotiváltak lesznek a szombati mérkőzésen, vagyis komolyan kell készülnünk. Nem ismeretlen a terep, az idei szezonban már háromszor játszottak a fiúk a Balmazújvárossal, vagyis tudjuk, mire számíthatunk. Komolyan készülünk, van még két napunk, mindent megteszünk a győzelemért – fogalmazott a vezetőedző.

Az alsóházi rájátszásból még öt forduló van hátra, vagyis egyelőre semmi nem dőlt el. A B. Braun Gyöngyös csapata a hetedik helyért küzd, együttesünk célja, hogy megőrizze jelenleg elfoglalt pozícióját, ehhez azonban minden pontra, így a Balmazújvárosban megszerezhető kettőre is szükség lesz. A Balmazújváros pályájáról egyébként nem őrzünk jó emlékeket, hiszen az alapszakasz első mérkőzésén vereséget szenvedteünk az idegenbeli találkozón, azóta azonban gyöngyösi győzelemmel zárultak a párharcok. Reméljük, ez a sorozat szombaton sem szakad meg.