Húsz évvel ezelőtt kezdte pályafutását Frey Tamás, a B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férfi kézilabdacsapatának irányítója. Együttesünk legrutinosabb tagját a szurkolók a legutóbbi hazai mérkőzésen köszöntötték ebből az alkalomból.

0328 bbgy mkc05

Frey Tamás 1978-ban született Pécsett, és kézilabdázói pályafutását is Baranya megyében, Mecseknádasdon kezdte. 1995-ben, 17 évesen szerepelt először a Pécs felnőtt csapatában, ahol közel 100 mérkőzésen lépett pályára, és 90 gólt szerzett. Az ifjúsági- és junior Európa-bajnokságon is bronzérmes irányító 2001-ben Komlóra került, ahol egy évet töltött, mielőtt a fővárosban folytatta volna pályafutását. Frey Tamás 2002 és 2006 között Pestszentlőrincen kézilabdázott, ahol a PLER csapatával az NB I. negyedik helyén végzett. Ezt követően Debrecenbe került, ahol három szezonon át erősítette a DKSE csapatát. Legeredményesebb szezonját Csurgón töltötte, ahol 32 mérkőzésen 181 gólt lőtt, majd egy fél évre ismét visszakerült Pécsre, fél szezonon át pedig Orosházán kézilabdázott.

A tizennyolcszoros válogatott irányító a 2012/2013-as bajnoki szezonban szerződött a B. Braun Gyöngyös csapatához, ahol azóta is meghatározó szerepet tölt be, tavaly pedig a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepelt a csapattal.

Frey Tamás testnevelő tanár feleségével és egy gyermekével él Gyöngyösön, ahová még egy éves szerződés köti. A család azonban hosszú távon tervez a városban, ahol mindhárman jól érzik magukat. Frey Tamás aktív játékos pályafutása után edzőként képzeli el a jövőjét, ezen a területen pedig már komoly tapasztalatokat szerzett, hiszen minden nyáron megszervezi a Frey Tamás kézilabdatábort, ahol a gyerekeknek adja át azt a tudást, amit az elmúlt két évtizedben megszerzett. A Gyöngyösi Kézilabda Klub további sok sikert kíván neki a pályán és a magánéletben egyaránt.