Teljes a B. Braun Gyöngyös új kerete
| Kategória: Híreink

Teljessé vált a B. Braun Gyöngyös kerete a 2017/2018-as bajnoki évre. A továbbra is az NB I-ben szereplő gyöngyösi gárda összesen hét új játékossal és Konkoly Csaba személyében új vezetőedzővel áll fel a következő szezonban. Ivan Dumencic, Ante Maric és Mitar Markez érkezéséről már korábban beszámoltunk, most újabb négy érkezőt mutatunk be.

01 toth gabori

Tóth Mihály és Gábori Máté. Fotó: keziszovetseg.hu

Tóth Mihály a Tatabánya csapatától érkezik Gyöngyösre. A szlovák nemzetiségű kapus Szegeden kezdte magyarországi pályafutását, majd megfordult a PLER-nél, Vácott és Ózdon is. A fiatal, 1992-es születésű Tóth Mihály a szlovák B-válogatottnak is tagja, a B. Braun Gyöngyös csapatában Hudák Henrikkel és Holló Márkkal osztozik a kapusposzton. Az új keret összeállításakor fontos cél volt, hogy a kapuban különböző stílusú játékosok álljanak Konkoly Csaba vezetőedző rendelkezésére, ezért is esett rá a klubvezetés választása. Csapatkapitányunkra, Hudák Henrikre közben új feladatok is várnak, ugyanis kapusedzőként is részt vesz a munkában a felnőtt csapat és az utánpótlásalakulatok mellett egyaránt.

A jobbszélre Gábori Máté érkezik, aki Urbán Egonnal együtt látja el a feladatokat. A magyar strandkézilabda-válogatottal a napokban véget ért Európa-bajnokságon negyedikként zárt Gábori Máté Balatonfüredről igazol csapatunkhoz, ahol tapasztalatával meghatározó játékos, vérbeli befejezőember lehet.

01 toth bogdan

Tóth Márk Patrik és Bogdan Petricevic. Fotó: keziszovetseg.hu/eurohandball.com

A Nemzeti Kézilabda Akadémiától tér haza Gyöngyösre Tóth Márk Patrik, aki mindössze húsz esztendős, így az új keret legfiatalabb tagja lehet. Hogy valóban pályára lép-e majd az NB I-ben, elsősorban az elvégzett munkán múlik majd, Konkoly Csaba elsősorban azt várja a balátlövőtől, hogy bizonyítson, a szereplése azon múlik majd, hogy ez hogyan sikerül.

A B. Braun Gyöngyös 2017/2018-as keretét erősíti majd a montenegrói Bogdan Petricevic is, aki egy sérülés után igazol Gyöngyösre. A rehabilitációja közepe-vége felé jár, így az elsődleges feladata az lesz, hogy felépüljön, és visszanyerje formáját, közben pedig találja meg a hangot új játékostársaival.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub akkor véglegesíti az 1989-es születésű irányító szerződését, ha felépülése után megfelelő állapotba kerül. Sokoldalú játékosról van szó, aki a középső posztok mindegyikén bevethető.

A távozók névsora is gyarapodott, Jóga Norbert ugyanis úgy döntött, hogy a több játéklehetőség reményében csapatot vált, klubunk pedig nem állt szándékai útjába, és ezúton további sok sikert kíván pályafutásához. A B. Braun Gyöngyös csapata július 12-én kezdi a felkészülést az új bajnoki szezonra.

A B. Braun Gyöngyös kerete a 2017/2018-as bajnoki évben:

Kapusok: Hudák Henrik, Holló Márk, Tóth Mihály

Balszélsők: Kovacsics Péter, Németh Tamás

Balátlövők: Lele Ákos, Sipeki Levente, Mikta Matej, Vladan Loncar, Tóth Márk

Irányítók: Lubomir Duris, Ivan Dumencic, Bogdan Petricevic, Keresztes Péter

Jobbátlövő: Mitar Markez

Jobbszélsők: Gábori Máté, Urbán Egon

Beállók: Hegedűs Márk, Ante Maric