2015. október 04. vasárnap 15:43

Hétgólos vereség Vácott

A Komló elleni hazai vereség és a Magyar Kupa-búcsút jelentő nyírbátori vesztes mérkőzés után Vácott lépett pályára a B. Braun Gyöngyös csapata, amely azzal a céllal indult a két pontért, hogy sikerül kimásznia a gödörből, amelybe elsősorban a sorozatos sérülések miatt került. A két irányító, Mester Savo és Juhász Károly most sem állhatott Debre Viktor vezetőedző rendelkezésére, a pótlásukra a másodedző, tavaly játékosként épp a Vác csapatát erősítő Nigrinyi Tibor öltötte magára a sárga mezt. Az első félidő szorosan alakult, bár többször is vezettünk, harminc perc után a hazaiaknál volt az előny, de még smemi sem dőlt el. A második játékrészben aztán a hazaiak akarata érvényesült, és hiába próbáltunk meg minden elképzelhetőt, sima vereséget szenvedtünk.


Férfi kézilabda NB I. 8. forduló

Váci KSE - B. Braun Gyöngyös 30-23 (15-13)

Városi Sportcsarnok, Vác, 250 néző

V.: Herczeg P., Südi P.

Váci KSE: Vitáris, Tóth M. - Vasic 5 (1), Császár F. 2, Tyiskov 1, Lendvay P. 7, Astrashapkin 6 (3), Terenyi 1, Pál G. 1, Munkácsi R., Kökény, Pavlovic 4 (2), Vucicevic 1, Bartók 2.
Vezetőedző: Zsiga Gyula

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási, Holló M. - Sándor Á. 1, Ménfői, Kovacsics P. 1, Varsandán M. 1, Catalina 3, Rédai, Nagy B. 3 (3), Debreczeni 3, Marczinkó 3, Bali 2, Szalafai 2, Koller 4, Nigrinyi.
Vezetőedző: Debre Viktor

Kiállítások: 10, ill. 12 perc

Büntetőből: 7/6, ill. 3/3.

Értékelés:

Debre Viktor: - Az első félidő utolsó öt percébe nagyon rosszul mentünk bele, így az előnyünkből hátrány lett. A második félidőt már eleve rosszul kezdtük, és amikor az ellenfelünk ellépett, onnantól csak rohantunk az eredmény után, és ebben a nagy rohanásban fel is őröltek bennünket. Rengeteg gonddal, bajjal küszködünk, és sajnos a játékosaim nem bírták végig ezt a nagy iramot. Az utolsó percig próbálkoztunk, de a küzdelem most kevés volt. 

01 vac 01

A hazaiak kezdték a találkozót, és büntetőből meg is szerezték a vezetést. Bali egyenlítő gólja után ismét hétméterest ítéltek a váciaknak, akik ezt sem hibázták el, így Marczinkó is csak egalizálni tudott. A 3. perc végén Debreczeni góljával már a mieinki vezettek (2-3), és az előnyünket meg is tudtuk őrizni, hiába lőhették hat perc alatt a harmadik hetesüket a hazaiak. A 8. percben Lendvay révén egyenlített a Vác, de egy perccel később Catalina révén újra mi vezettünk (4-5). A 11. perc elején a negyedik hetest már nem tudták belőni a hazaiak, maradt a gyöngyösi vezetés, sőt Marczinkó révén egy rövid időre kétgólossá duzzadt az előnyünk. Nagy Bence második büntetőjét is értékesítette, de a hazaiak most is góllal válaszoltak, így csak az egygólos vezetésnek örülhettünk. Annak sem sokáig, Vasic a 13. perc végén egyenlített. Noha kétszer is emberelőnyben játszhattunk, egészen a huszadik perc végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Akkor azonban Varsandán gólja ismét kétgólos vezetést ért (10-12), majd Zsiga Gyula időkérése szakította meg a játékot. Gól ezt követően sem esett, a mieink soraiba pedig beállt Szalafai Gábor, azonban nem a megszokott szélső poszton, hanem átlövőben játszott. A 25. percig kellett várni a következő találatra, sajnos s váci Lendvay Péter szerezte, ezzel 11-12-re módosítva az állást. Ismét emberelőnybe kerültünk, de szinte azonnal kiküldték a játékvezetők Koller Tamást is, így öt az öt ellen folytatták a csapatok. Váci találat után a pályára lépett Nigrinyi Tibor, aki irányító poszton próbált új lendületet adni a játékunknak. Három perccel a félidő vége előtt a hazaiak kiegyenlítettek (13-13), Debre Viktor pedig időt kért. Valamivel több mint egy perc volt hátra a játékrészből, amikor a Vác átvette a vezetést, majd a dudaszó előtt kétgólosra növelte az előnyét (15-13).

01 vac 02

A második félidőben a mieink vezették az első támadást, ám nem sikerült góllal befejeznünk, így a Vác háromgólosra növelhette az előnyét (16-13). A második támadásunkból sem találtunk be, a hazaiak azonban most sem hibáztak, így a 33. perc végére már négygólos hátrányban voltunk (17-13). Továbbra sem tudtunk gólt szerezni, de az 5. percben a Hudák Henriket váltó Tamási Zsolt megakadályozta, hogy öt góllal elhúzzon az ellenfél. Debre Viktor időt kért, és próbálta rendezni a sorokat, de így sem tudtunk eredményesek lenni, a hazaiak pedig megszerezték 18. góljukat. Nagy Bence büntetőből talál be, ezzel hétperces gólcsendet tört meg (18-14). A második félidőre beállt Sándor Ákos kozmetikázta az eredményt (18-15), amikor a házigazdák újabb büntetőhöz jutottak, és bár Tamási beleért, a labda utat talált a kapuba (19-15). Koller első gólja után újabb váci találat esett, Marczinkót pedig két percre lekültdték a játékvezetők. A hatodik büntetőt lőtték a vendéglátók, ezzel pedig visszaállították az ötgólos különbséget (21-16). A 43. percben már 22-16-ra vezettek a házigazdák, amikor Debre Viktor harmadik időkérési lehetőségét is kihasználta. Koller zárkóztatta a mieinket egy átlövésgóllal (22-17), de a hétgólos Lendvay vezérletével játszó váciak visszaállították hatgólos vezetésüket, majd az addigi legnagyobb különbséget sikerült kialakítaniuk (24-17). Kovacsics Péter kilépett emberfogásban Lendvayra, és a hazaiak nem is tudtak gólt szerezni, így Szalafai növelhette tizennyolcra a gyöngyösi találatok számát. Zsiga Gyula időkérése után tíz perc volt hátra a mérkőzésből, amikor a huszonötödik hazai találat is megszületett (25-18). Szalafai szépített, majd Varsandánt küldték ki két percre a játékvezetők. Kovacsics gólja után még mindig hat gól volt a különbség (26-20), az idő pedig rohamosan fogyott, már csak hét perc volt hátra a mérkőzésből. Koller révén még eggyel sikerült közelebb férkőznünk a váciakhoz, de Vasic visszaállította a különbséget. Hat perccel a vége előtt a hazaiak játékosa, Tyiskov kétperces büntetést kapott, amit szövegelésért újabb kétperccel súlyosbítottak, így a hátralévő idő nagy részét emberelőnyben tölthettük. Ménfői Attila is pályára lépett, és kijöttünk félpályára védekezésben. A hazaiak lehozták a kapust, így hiába kőttek gólt, Koller középkezdésből az üres kapuba lőhetett (28-22). Kétszer is labdát szereztünk, de Ménfői, majd Koller is mellélőtte a ziccert. Zsiga Gyula időt kért három perccel a vége előtt. Varsandán második kétpercesét kapta, a mieink mindent megpróbáltak, de ez is kevés volt, hogy megfordítsák az eredményt, vagy közelebb zárkózzanak. Koller harmadik kétpercesét is megkapta, így végleg kiállt, de ez már nem számított az eredmény alakulása szempontjából. A vége hétgólos hazai siker, 30-23.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 20
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Telekom Veszprém 12
  5. Balatonfüredi KSE 12
  6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner
banner