Sport36-Komló – B. Braun Gyöngyös 25-21
| Kategória: Híreink

Közel háromhetes szünet után Komlón folytatta bajnoki szereplését a B. Braun Gyöngyös csapata, amely Pedro Martins személyében új beállóval, de a lábtörést szenvedett Hegedüs Márk nélkül állt ki a bányász ellen. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, de az első félidő derekán négygólos hátrányból felállva egyenlíteni tudtunk, és rövid időre a vezetést is átvettük. A szünetre egygólos hazai vezetésnél vonulhattak a csapatok, és a második játékrész elején is tartottuk a döntetlen közeli eredményt. A folytatásban azonban a hazaiak fokozatosan egyre nagyobb előnyt tudtak kidolgozni, és a négygólos vezetést a végéig meg is tudták őrizni.

01 komlo bbgy 1007 hl

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, a Komló a 6. perc elejére 3-0-ás előnyt dolgozott ki. Még a 8. perc végén sem jegyeztünk gyöngyösi találatot, amikor a hazaiak 4-0-ára módosították az állást. A 9. perc derekán Németh Tamás értékesített büntetőt, amivel 4-1-re jöttünk fel, és két percet emberelőnyben játszhattunk. A vendéglátók lehozták a kapusukat, amit Hudák használt ki, üres kapura lőtt góljával 4-2-re hozta fel a mieinket. Miután kiegészültek, hétméteresből állították vissza háromgólos előnyüket a hazaiak, majd a 13. percben Duris és Németh gyors egymásutánban szerzett találatával egy gólra zárkóztunk (5-4). Brazil légiósunk első gyöngyösi góljával egyenlítettünk ki a 17. percben, majd egy komlói találat után Dumencic is egalizálni tudott (6-6). Felváltva potyogtak a gólok, Duris találatával 7-7 volt az állás a 20. perc közepén, amikor másodszor kerültünk emberelőnybe. Fél perccel később Durist is kiküldték a játékvezetők, majd Jerkovicot állították ki röviddel azután, hogy gólt szerzett (8-7). Lele egyenlítő gólja után Duris másodszor is a kiállítás sorsára jutott, Mikita azonban emberhátrányban is vezetéshez juttatta csapatunkat (8-9). A Komló két perc alatt megfordította az állást, Németh Tamást pedig kiállították két és fél perccel a vége előtt (10-9). A játékrész végét jelző dudaszóig több találat nem esett, így egygólos hátrányban vonulhattunk pihenőre.

Martins találatával indult a második félidő, brazil beállónk gólja ezúttal is egyenlítést ért (10-10). 11-10-nél Dumencic talált be, majd a hazaiak emberhátrányban is eredményesek tudtak lenni, és két góllal elléptek (13-11). A 36. percben már hárommal vezetett a Komló, amikor Duris zárkóztatta a mieinket (14-12). Mikita is betalált, de minden gólunkra válaszoltak a vendéglátók, akik a 38. percben 16-13-ra vezettek. Németh büntetőből szerzett gólja után Gebhardt volt eredményes (17-14), az utolsó húsz percre pedig négygólos hátrányban fordultunk (18-14). Németh Tamás talált be, majd két percre kiállni kényszerült, az emberelőnyt pedig gólra tudta váltani a bányász, 19-15-re módosítva az állást. Bő 15 perc volt hátra, amikor Duris, majd Gábori is gólt szerzett, ismét lőtávolba vezetve csapatunkat (19-17). A 48. percben Mikita volt eredményes, majd Kovacsics talált be, és már csak egy gól volt a különbség a két csapat között (20-19). Az egyenlítés helyett a házigazdák mentek el ismét kettővel, és egy hétméteresből akár hárommal is megléphettek volna, de a büntető kimaradt, így nyolc perccel a vége előtt még volt reményünk a fordításra. Markezt kiállították a játékvezetők, majd Konkoly Csabának is hasonló büntetést ítéltek meg, Gebhardt pedig büntetőből 22-19-re alakította az állást. Három és fél perccel a vége előtt Gebhardt újabb hétméteresből szerzett találatával eldőlni látszott a mérkőzés (23-19). Bár Martins és Markez még eredményes tudott lenni a végéig, a különbség nem csökkent, a Komló 25-21-re megnyerte a mérkőzést. A mieink legközelebb a Balatonfüred ellen játszanak.


K&H férfi kézilabda liga, 5. forduló

Sport36-Komló – B. Braun Gyöngyös 25-21 (10-9)

Komló, 900 néző
V.: Bonifert F., Oláh V.

Komló: Granic, Selmyes (kapusok) – Katzirz 1, Hoffmann, Kékesi, Markovic 5 (4), Balázs S. 1, Sunajko 3, Jerkovic 5, Wéber, Gebhardt 8 (2), Grünfelder 1, Obradovic 2, Laufer, Szkokán. Edző: Kilvinger Bálint.

Gyöngyös: Hudák 1, Holló M. (kapusok) – Martins 3, Urbán, Németh T. 4 (2), Kovacsics 1, Dumencic 2, Gábori 1, Duris 4, Loncar, Lele 1, Markez 1, Mikita M. 3, Tóth M. P., Igó. Edző: Konkoly Csaba.

Hétméteresek: 7/6, ill. 2/2.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Értékelések:

Konkoly Csaba: – Becsülettel felkészültünk a Komló elleni játékra, és azt is kaptuk, amire számítottunk: mind a hazai pálya, mind az ellenfél erősségei megmutatkoztak. Sokáig kiegyenlített küzdelem folyt, de nem bírtuk végig a nyomást, és fejet kellett hajtanunk. Ugyanakkor ekkora különbség talán nem volt a két csapat között.

Lele Ákos: – Mi is küzdöttünk, a Komló is küzdött, hiába mentek el négy-öt góllal, mindig fel tudtunk jönni mínusz egyre. Azt gondolom, a bajnokság nagyon színvonalas, fej-fej mellett haladnak a csapatok, bárki bárhol győzhet, ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy néhányan nem tudnak felnőni ehhez a színvonalhoz. Akinek nem inge, ne vegye magára. Persze mi is sokat hibáztunk, magunknak is köszönhetjük a vereséget, a Komlót pedig gratuláció illeti, mert nagyon jól játszottak.

Kilvinger Bálint: – Ez egy egygólos mérkőzés volt, nehéz, küzdelmes meccs, aminek a végén kicsit pontosabbak voltunk, ezért lett nagyobb a differencia. Hosszú még az út, otthon és idegenben is hasonlóan küzdelmes meccsekre lehet számítani. Megyünk tovább. Gratulálok a Gyöngyösnek, nagyot küzdöttek, és nagy csatára kényszerítettek bennünket.

Srecko Jerkovic: – Remekül felkészültünk az ellenfélből, de sajnos sokan sérüléssel küzdöttek, ezért az orvosi stábnak is nagy szerepe van a sikerben. Jól kezdtünk, aztán egy kicsit idegessé váltunk, és ezt a Gyöngyös kihasználta. A második félidőben sikerült rátennünk egy lapáttal, ennek köszönhetjük a győzelmet. Sok sikert kívánok a Gyöngyösnek a folytatásra.