Ötgólos győzelemmel zártuk a szezont
| Kategória: Híreink

Utolsó mérkőzését játszotta a 2015/2016-os bajnoki évben a B. Braun Gyöngyös csapata, amely a végső helyezésekről is döntő zárófordulóban az Orosháza együttesét fogadta. A szurkolók ezúttal is ingyenesen látogathattak ki a mérkőzésre, így a jó hangulat garantált volt, és erről játékosaink is gondoskodtak, akik lehengerlő iramban kezdték a mérkőzést. Később kiegyenlítetté vált a játék, de az első félidő derekán vissza tudtuk venni az irányítást, és ezzel együtt az előnyt is. A végére a vezetésünk egygólosra olvadt, 12-11-ről folytatódott a találkozó. A második félidőben megismétlődött a koreográfia, a vendégek egyenlítettek, a mieink ismét elhúztak, a végére azonban újra szorossá vált a mérkőzés. Ekkor remek hajrába kezdtünk, és a végén magabiztos, ötgólos győzelmet könyvelhettünk el, amivel ötmérkőzésesre növeltük veretlenségi sorozatunkat, így remek teljesítménnyel zártuk az évet.

01 bbgy oros 0601 2

K&H férfi kézilabda liga, rájátszás 7-14., 14. forduló

B. Braun Gyöngyös – Orosházi FKSE LINAMAR 26-21 (12-11)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, 700 néző

V.: Bacs J. Bóna Sz.

Gyöngyös: Hudák (kapus), Szalafai 2, Oliveira, Nagy B. 2 (1), Debreczeni, Bali 6, Kovacsics 2. Cserék: Tamási (kapus), Sándor Á. 2, Ménfői 3 (1), Jovetics 3, Rédai 1, Marczinkó 2, Koller 3, Juhász K., Becsirovics. Edző: Debre Viktor.

Orosháza: Miklós G. (kapus), Komporály 2, Suhonjics, Cemas 1, Mazics 3, Vladojevics 5, Németh L. Cserék: Herjeczki (kapus), Buday 2, Szeitl, Stranigg, Knezevics 5 (1), Berta, Varsandán Á. 1, Németh G. 2, Pásztor M. Edző: Vladan Jordovics.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-1, 12. p.: 5-5, 18. p.: 9-7, 24. p.: 11-8, 36. p.: 13-12, 42. p.: 15-12, 48. p.: 17-16, 54. p.: 20-18.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/2, ill. 1/1.

Debre Viktor: – Jól zártuk az évet ezzel a győzelemmel, örülök neki, hoyg az utolsó mérkőzésünkön jól teljesítettünk. Ez eddig is bennünk volt, sajnálom, hogy csak ilyen későn tudtuk előhívni.


Az év utolsó mérkőzése rendhagyó bemutatással kezdődött, állandó műsorközlőnk, Petró a klub nevében mondott köszönetet azoknak a játékosoknak, akiknek a nevét évek óta együtt kiabáljuk a gyöngyösi csarnokban, de jövőre máshol folytatják pályafutásukat. Róluk mi itt írtunk korábban. A Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klub a meccs előtt az év legjobbjainak adott át különdíjakat. Az év játékosának Bali Richárdot, míg az év legjobb 23 éven aluli játékosának Kovacsics Pétert választották. A házi gólkirály, az utolsó mérkőzéséig 184 találatot szerző Nagy Bence szintén díjat vehetett át. A találkozó kezdődobását a B. Braun Gyöngyös egyik leglekesebb törzsszurkolója, az egy évvel ezelőtt súlyos agyműtéten átesett Koczka Zoltán végezhette el.

Ilyen ünnepi felvezetés után a mérkőzés első öt perce alatt is volt mit ünnepelni a csarnokba kilátogató szurkolóknak, akiknek ezúttal nem kellett belépőjegyet venniük. A mérkőzés első golját Bali Richárd szerezte, majd Koller Tamás talált be, Nagy Bence pedig büntetőből lőtte harmadik gólunkat. Jött ugyan válasz a vendégektől, de az első öt perc letelte után Szalafai góljával így is három góllal vezettünk (4-1). Bali második gólját is megszerezte, a vendégek azonban megrázták magukat, és a 10. percre kiegyenlítettek (5-5). Hétméteresből szerezhettük volna vissza a vezetést, ám Miklós Gergő hárította Nagy Bence lövését, így a vendégek átvehették volna a vezetést, ha nem szerezzük meg a labdát, és Kovacsics nem lövi be (6-5). Hudák remek védéseinek köszönhetően az Orosháza nem tudott egyenlíteni, Kovacsics következő góljával pedig újra kettő volt ide (7-5). Koller lőtt egymás után kettőt, miközben csak egyet kaptunk, így háromgólosra nőtt az előnyünk (9-6). A vendégek szépítettek, de Ménfői indításból szerzett góljával megmaradt a különbség (10-7), amikor már csak tíz perc volt hátra a játékrészből. Marczinkó találatával négygólos fórt alakítottunk ki, majd egy vendégtalálat után a harmadik büntetőnk maradt ki a mérkőzésen. Két perccel a félidő vége előtt Rédai szerezte a 12. gólunkat, amivel háromra nőtt az előnyünk. A végére ez egyre olvadt, 12-11-es állásnál jött a szünet.

01 bbgy oros 0601 1

A félidőben a Gyöngyösi Kézilabda Klub U12-es utánpótláscsapatai vehették át érmeiket. A II-es számú csapat a régióbajnoki címért járó aranyat, míg a hétvégi országos döntőre készülő I-es számú alakulat az országos elődöntőben szerzett első helyért járó érmet kapta meg Nagy Attila klubelnöktől.

A vendégek egyenlítőgóljával kezdődött a második játékrész, és hiába kerültünk emberelőnybe, csak a 6. percben sikerült ismét betalálnunk, ezzel 13-12-re módosítva az állást. Kettős emberelőnybe kerültünk, és a 40. percben Szalafai visszaállította a háromgólos különbséget (15-12). A 42. percben Oliveirát állították ki a játékvezetők, a vendégek pedig közelebb zárkóztak, Bali két gólja után csak egy volt az előnyünk (17-16). Bali hatodik gólját szerezte, majd Ménfői értékesített büntetőt, ezzel 19-17 volt az állás tíz perccel a mérkőzés vége előtt. A vendégek időkérése után Ménfői talált be indításból (20-17), majd Bali lőtt gólt, és négy perccel a meccs vége előtt, Jovetic révén szereztük a következő találatunkat (22-19). Három perccel a vége előtt két gólra olvadt az előnyünk, de Sándor Ákos révén sikerült visszaállítani a plusz hármat, majd Jovetic góljával már négy volt ide (24-20). Szerb irányítónk ismét indításból szerzett gólt, egy perccel a vége előtt zúgott a „szép volt, fiúk” (25-20). A végéig még Marczinkó is betalált, majd jött egy vendégtalálat, így alakult ki a 26-21-es végeredmény, remek hangulatban, győzelemmel sikerült zárnunk egy hosszú bajnoki szezont.