A Gyöngyösi Kézilabda Klub első számú U12-es csapata egy győzelemmel, a nyolcadik helyen végzett a Gyermekbajnokság országos döntőjében. A 2015/2016-os bajnoki évben Temesvári Martin és Sándor Ákos legénysége volt a második együttes, amely a legjobbak közé verekedte magát. Összességében a szezon végeztével elmondható, hogy a gyöngyösi utánpótláscsapatok jól szerepeltek a különböző bajnokságokban.

01 u12 od

A Gyöngyösi Kézilabda Klub első számú U12-es csapata a Sterbinszky Amália régió küzdelmeinek megnyerése után jutott az országos elődöntőbe, ahol a hat csapat között ismét az első helyet szerezte meg, ezzel pedig kivívta a részvétel jogát az országos döntőben. A legjobb nyolc csapat küzdelmeit az elmúlt hétvégén rendezték Szigetszentmiklóson, Tökölön és Érden az U11-es korosztály döntőivel egyszerre. A Temesvári Martin és Sándor Ákos vezette mieink a B jelű négyesbe kaptak besorolást, ahol a Honvéd, a Győr és a Tatabánya volt az ellenfelük. A csoportküzdelmeket a gyöngyösi legénység egy győzelemmel zárta, így a harmadik helyet szerezte meg, megelőzve a Tatabánya együttesét. Ezzel eldőlt, hogy a vasárnapi helyosztókon a hetedik helyért mérkőzhet meg alakulatunk, a csoporteredmények pedig úgy hozták, hogy ismét az egyszer már legyőzött Tatabányával kellett megküzdenie a mieinknek. Másodszor azonban nem sikerült felülmúlni a tatabányaiakat, így a Gyöngyösi Kézilabda Klub csapata a nyolcadik helyen zárta a küzdelmeket, ám már az is óriási teljesítmény, hogy bejutott a legjobbak közé. Csapatunk ezzel teljesítette a szezon elején kitűzött célját.

Közben második számú U12-es legénységünk a régióbajnoki címért versenyzett, és a kilenccsapatos mezőnyben megszerezte az első helyet. Kismárton Ádám és Danyi Bence csapata ráadásul mindössze egyetlen pontot veszített a nyolcmérkőzéses sorozatban, ezzel magabiztosan szerezte meg a Sterbinszky Amália régió bajnoka címet.

Amint arról korábban már hírt adtunk, U14-es csapatunk egyetlen ponttal lemaradt az országos döntőről, és az országos elődöntőben, csoportjában negyedikként zárt. Serdülőink teljesítményéről is beszámoltunk korábban, Nigrinyi Tibor csapata szintén résztvevője volt az országos döntő küzdelmeinek, ahol U12-esinkhez hasonlóan a nyolcadik helyet szerezte meg. Ifjúsági együttesünk a tizenhat csapatos NB I-es mezőnyben a nyolcadik helyen végzett, harminc mérkőzéséből tizennégyet megnyerve. A B. Braun Gyöngyös U23-as csapata az NB II-es felnőtt mezőnyben a hetedik helyen zárt.

Jól teljesítettek a legkisebbek is a mögöttünk hagyott bajnoki szezonban: a Kisiskolás Bajnokságban az U8-as korosztálytól az U10-ig a Gyöngyösi Kézilabda Klub összesen hét csapattal képviseltette magát, és bár ebben a bajnokságban rangsort nem állítanak fel a csapatok között, az elmondható, hogy a mieink minden korosztályban jól szerepeltek, és a legfontosabb célt, a sportág alapjainak elsajátítását maradéktalanul teljesítették.

Gyermekbajnokság, U12 országos döntő
B csoport
Gyöngyösi KK I – Győri FKKA 18-21
Budapesti Honvéd SE U12 1 – Gyöngyösi KK I 27-18
Gyöngyösi KK I – Grundfos Tatabánya KC 22-18

A 7. helyért
Grundfos Tatabánya KC – Gyöngyösi KK I 27-18