A felkészülés utolsó hetében már csak a taktikai variációk gyakorlására koncentrál a B. Braun Gyöngyös csapata, amely február 11-én, szombaton a Tatabánya ellen kezdi az élvonalbeli férfi kézilabda bajnokság tavaszi idényét, majd a tabella két éllovasával, a Szegeddel és a Veszprémmel is találkozik. Debre Viktor vezetőedzőt a felkészülés mellett világbajnoki tapasztalatairól is kérdeztük.

01 debre

– Nemrég tért haza Franciaországból, ahol edzőként dolgozott a hetedik helyen végzett magyar válogatott mellett. Milyen élményekkel, tapasztalatokkal tért haza?

 Az élmények rendkívüliek voltak, egy világbajnokságra eljutni nagyon nagy dolog, különösen magyar színekben. Jól megmutatta ez a világbajnokság, milyen irányba megy most a kézilabda. Rettentően felgyorsult a játék, jobban, mint eddig bármikor, és így egyre inkább előtérbe kerülnek azok a csapatok, amelyek ugyanazzal a hat emberrel tudnak támadni és védekezni is, hiszen így fel tudják gyorsítani a játékot.

 Milyen állapotban lévő csapatot vett át, miután hazatért?

 A fiúk a távollétemben is jól dolgoztak, semmi kivetnivalót nem találtam a munkájukban, mindenki elvégezte a rá kiszabott feladatokat. Jó formában lévő csapatot kaptam vissza, elégedett voltam azzal is, amit a Cegléd elleni edzőmeccsen láttam.

 Mekkora csalódás, hogy végül nem sikerült kiharcolni a továbbjutást a Ligakupában?

 Mindenképpen csalódás, hiszen lett volna esélyünk továbbjutni, de sajnos elszúrtuk az elején. Egy meccsel kellett volna többet nyerni, aminek a lehetősége ott volt a kezünkben, de nem tudtunk vele élni. Marad tehát a bajnokság, ahol szintén nem lesz egyszerű elérni a céljainkat. Nem igazán kedvező a sorsolásunk, mert az elején tulajdonképpen egy hét alatt játszunk majd három nagyon jó csapattal. De túlleszünk rajta, és megyünk majd tovább.

01 debre vb

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

– Az ellenfelek között ott van a két éllovas, a Szeged és a Veszprém is, előbbivel a televízió nyilvánossága előtt, utóbbival pedig az eredeti időpontnál korábban, február 17-én, hazai pályán játszunk. Hogyan lehet a nagyok ellen pályára lépni?

 Teli gatyával semmiképpen sem, ez egyértelmű. Ezek azok a meccsek, amelyeken egy játékos megmutathatja, mit tud, úgy, hogy nincs rajta teher, mert mondjuk ki: nem elvárás a győzelem. Azt várom, hogy nagyon jó meccset tudunk játszani mind a két csapattal, és a maximumot tudjuk nyújtani. Itthon a Veszprém ellen az is fontos feladatunk lesz, hogy kiszolgáljuk a közönséget, szeretnénk, ha ez a meccs a kézilabda ünnepe lenne Gyöngyösön.

 Előbb azonban még a Tatabánya ellen kell játszanunk a hétvégén. Hogyan dolgozik addig a csapat?

 Most már ki kell hegyezni a csapatot a mérkőzésekre, ezért fizikai terhelést már nem kapnak a játékosok, sőt a múlt héten se kaptak. A taktikai variációinkat kell csiszolgatni mind támadásban, mind védekezésben, hiszen vannak új játékosaink, az összeszokás pedig mindig időbe telik.

A B. Braun Gyöngyös mérkőzései februárban:

2017. 02. 11. szombat 18:00 B. Braun Gyöngyös – Grundfos Tatabánya

2017. 02. 14. kedd 18:00 MOL-Pick Szeged – B. Braun Gyöngyös

2017. 02. 17. péntek 18:00 B. Braun Gyöngyös – Telekom Veszprém

2017. 02. 25. szombat 18:00 CYEB Budakalász – B. Braun Gyöngyös