Megyei rangadó jelentette az első hazai mérkőzést a B. Braun Gyöngyös csapata számára a K&H férfi kézilabda liga 2017/2018-as szezonjában. Az Eger elleni találkozó első 15 perce szorosan alakult, de így is sikerült kétgólos vezetést kialakítanunk. Sajnos a játékrész második felében mindössze egyszer tudtunk eredményesek lenni, így a szünetre háromgólos vendégvezetés alakult ki (8-11). A második félidő elején ötre nőtt az egriek előnye, de fel tudtunk állni, és a 40. percben 14-14-es állásnál új meccs kezdődött. A folytatás nagy csatát hozott, amiből végül a vendégek kerültek ki győztesen.

01 bbgy eger 0916 04

Vendéggóllal indult a találkozó, de Mitar Markez egy szép átlövésgóllal válaszolni tudott, a második egri találat után pedig Hegedűs Márk egalizált, így öt perc után 2-2-es állást mutatott az eredményjelző. A forgatókönyv Lubomir Duris góljával 3-2-es vendégvezetésnél is megismétlődött, a 4-4-es állást pedig Kovacsics Péter állította be a 11. perc elején. Hudák Henrik védéseinek is köszönhetően tartottuk magunkat, de a vezetést ekkor nem tudtuk megszerzni, Kovacsics mezőnygólja is csak egyenlítést ért a 12. percben (5-5). Fél perccel később Matej Mikita találatával már nálunk volt az előny, Kovacsics indításból szerzett góljával pedig már 7-5-re vezettünk a 14. percben. Az egriek időkérése után Duris kiállítása miatt fogyatkoztunk meg, de Hudák megakadályozta az egri gólszerzést. A megyeszékhelyiek azonban így is egyenlíteni tudtak, majd a 18. percben visszavették a vezetést (7-8). A 23. percig nem esett több találat, akkor azonban az Eger lépett meg kettővel (7-9). Büntetőt hibáztunk, és emberelőnybe kerültünk, ám a játékvezetők Mikita kiállításával gyorsan kiegyenlítették a létszámot. Az eredményt sajnos nem sikerült egálra hoznunk, sőt a 24. percben már hárommal mentek az egriek (7-10). Tíz perce nem lőttünk ekkor már gólt, így Konkoly Csaba elérkezettnek látta az időt, hogy beszéljen a játékosaival. Gábori Máté törte meg a gólcsendet, majd Hudák hárított büntetőt, ám a kippatanó pont Aflitulin kezébe pattant, a második próbálkozást pedig nem rontotta el (8-11). Újabb büntetőnk maradt ki, a félidő végét jelző dudaszóig több találat már nem esett, így 8-11-es állásnál, háromgólos vendégvezetéssel kezdődött a szünet.

01 bbgy eger 0916 03

Bár mi kezdtük, mégis egri góllal indult a második félidő, ráadásul Kovacsics kiállítása miatt emberhátrányba is kerültünk. A harmadik kimaradt gyöngyösi hétméteres után újabb vendéggól esett, amivel ötre nőtt a különbség a csapatok között (8-13). A 34. percben Hegedűs zárkóztatta a mieinket, majd Markez góljával jöttünk fel mínusz háromra (10-13). Duris lövése gyönyörűen szállt a fölső sarokba, majd Lele jött büntetőt lőni, és gyönyörűen ejtette át Stochlt (12-13). Hegedűs góljával 13-14 volt az állás a 40. percben, majd Duris egyenlített (14-14). A 43. percben jártunk, amikor Duris negyedik góljával 15-15 volt az állás, és a vezetésért támadhattunk. Sajnos nem éltünk a lehetőséggel, így ismét a megyszékhelyiek jutottak lépéselőnyhöz (15-16). Duris ezúttal szélről szerzett gólt, majd Loncar talált be távolról (17-17). Az 50. percben ismét Lele állt oda a hétméteres vonalra, gólja azonban még mindig csak egyenlítést ért (18-18). Hudák védése után Markez gólja törte meg a jeget, 19-18-as állásnál a vendégek időkérése állította meg a játékot, majd egri egyenlítést követően, kettős kiállítás után öt az öt ellen folyt a játék. Hat perccel a vége előtt a vendégek ismét magukhoz vették a vezetést, öt perccel a vége előtt pedig kétgólosra növelték az előnyüket (19-21). Markez lőtt a kapuba, védekezésben pedig Duris jött ki Aflitulinra. Három perc volt hátra a meccsből, kétgólos egri vezetésnél támadtunk, amikor Konkoly Csaba másodszor is időt kért. Loncar lövése elakadt Stochlben, és Gábori sem tudta bevenni a kapuját, így egy perccel a vége előtt elúszni látszott a győzelem. Petro gólja volt a kegyelemdöfés, 20-23 – ez a végeredmény.


 

K&H férfi kézilabda liga, 2. forduló

B. Braun Gyöngyös – Eger SBS Eszterházy 20-23 (8-11)

01 bbgy eger 0916 06

Gyöngyös, 800 néző
V.: Herczeg P., Südi P.

Gyöngyös: Hudák, Holló M. (kapusok) – Urbán, Németh T., Kovacsics 3 (1), Dumencic, Gábori 1, Duris 5, Hegedűs 3, Loncar 1, Lele 2 (2), Markez 4, Mikita M. 1, Tóth M., Veres, Igó. Edző: Konkoly Csaba

Eger: Repóth, Stochl (kapusok) – Kiss G., Szepesi, Vaskó 1, Szabó P., Lezák 4, Bajorhegyi, Aflitulin 8, Radojevic 1, Takács B. 1, Dobó 1, Antl 3, Petro 4, Füzi. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 8 perc, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 1/0.

01 bbgy eger 0916 st 01

Értékelések:

Tóth Edmond: – Az történt, amire számítottunk. Egy nagyon szimpatikus, hajtós csapattal találkoztunk, és ahogy számítottunk rá, az utolsó 5-10 percben dőlt el a mérkőzés. Volt időszak, amikor a kezünkben volt a találkozó, de nem tudtuk megőrizni az előnyt. Az indításaik megakadályozása kulcsa volt a győzelemnek. Több játékosuk is meglepetést okozott támadásban, ezért is állt össze nehezebben a védelmünk.

Kiss Gergő: – Lendületes, gyors játékot játszó Gyöngyösre készültünk, és valóban rohanós kézilabdát játszottak. Az volt a kulcs, hogy meg tudtuk akadályozni a gyors lefutású akcióikat. A védekezéssel kapcsolatban van hiányérzetem, de az utolsó öt percre összeállt a védelmünk is.

Konkoly Csaba: – Tudtuk, hogy egy nagyon felkészült ellenféllel kerülünk szembe. Az első félidőben elbizonytalanított bennünket a kapusteljesítményük, ezért voltak olyan hiábink, amik döntőnek bizonyultak – a kihagyott hétméteresekre, ziccerekre gondolok. A második félidőben, amikor ledolgoztuk a hátrányt, több elkapkodott akciónk volt, és az időből is kifutottunk.

Lubomir Duris: – Tudtuk, hogy milyen ereje van az Egernek. Tempókézilabdát szerettünk volna játszani, de több helyzetünket is elkapkodtuk, ami a vesztünket okozta. Hibáinkat az ellenfél kihasználta, és a maga javára fordította a meccset.