Ferencvárosi TC – B. Braun Gyöngyös 22-27
| Kategória: Híreink

Nagy csatát vívott a Ferencvárossal a fővárosban a B. Braun Gyöngyös csapata, amely a Szeged elleni pontszerzés után győzelemmel folytatta szereplését az élvonalbeli férfi kézilabda bajnokságban. A jól küzdő csapatok között az első félidőben csak minimális volt a különbség, és a második játékrész első fele is szorosan alakult. Az utolsó 15 percben azonban egyértelműen a házigazdák fölé kerekedtünk, és megérdemelten hoztuk el a két pontot. Folytatás a Vác ellen, hazai pályán.

01 ftc bbgy 1209 12

Hudák Henrik védése volt a mérkőzés első momentuma, Marczinkó próbálta bevenni a gyöngyösi kaput, de a megfogott labdával gyorsan indulni tudtunk, s Kovacsics Pétert hoztuk helyzetbe, akinek a lövése azonban a kapufán csattant. A Fradi a második perc közepén lőtte a találkozó első gólját, a negyedik percben pedig a másodikat, ezzel kétgólos vezetésre szert téve (2-0). Az ötödik percben Mikita talált be, megszerezve az első gyöngyösi gólt, a hatodik percben pedig Kovacsics lőtte az egyenlítő találatunkat (2-2). A 8. percben Rédai révén a házigazdák jutottak előnyhöz, de a 12. perc végére egy 3-0-s sorozattal sikerült átvennünk a vezetést, és Mikita, Duris valamint Markez találatával 3-5-re módosítottuk az állást. Az első negyedóra letelte után Kovacsics Péter értékesítette a találkozó első büntetőjét, ezzel már három gól volt az előnyünk (3-6). A 20. percben Kovacsics második hétméteresét is magabiztosan lőtte be, így őrizni tudtuk háromgólos vezetésünket, amit Németh Tamás növelt négygólosra (5-9). Két hazai gól után a 23. percben, 7-9-es állásnál Konkoly Csaba kért időt, majd Mikita talált az egyébként remekül védő Zernovic kapujába. A 27. percben csak egy gól volt a csapatok között (9-10), Martins kiállítása miatt pedig emberhátrányban támadtunk. Két perccel a félidő vége előtt kiegyenlítettek a fővárosiak, az utolsó perc kezdetén pedig a vezetést is átvették (11-10). Kovacsics hetesből egalizált, de a játékrész utolsó másodpercében Grebenár gólja még belefért, így hazai előnyel fordultak a csapatok (12-11).

01 ftc bbgy 1209 46

Markez egyenlítő találata volt az első gól a második félidőben, aztán a budapestiek válaszát az ő talpról eleresztett lövése követte (13-13). A 35. percben Kovacsics vette vissza a vezetést, és bár jött válasz a hazaiaktól, Duris gyorsan belőtte a 15. gyöngyösi találatot is. Felváltva potyogtak a gólok, a 38. percben Markez találatával 15-16 volt az állás, majd a vendéglátók egyenlítése után Mikitát küldték ki a játékvezetők, de Lele talpról elengedett lövése így is utat talált a jól védekező Fradi-játékosok fölött a kapuba. Lele lőtte a 18. gyöngyösi gólt a 46. percben, de még ekkor is csak egy gól volt az előnyünk, amit Duris a 47. percben tudott kétgólosra hizlalni (17-19). Gábori Máté tett közé még egyet, Markez gólja után pedig már néggyel vezettünk (17-21). Lele góljával 18-22 volt az állás, a találkozó pedig még kilenc perc volt hátra, amikor Mikitát harmadszor is kiállították a játékvezetők, így végleg el kellett hagynia a játékteret. Holló Márk büntetőt hárított, Gábori Máté pedig bevágta a 23. vendégtalálatot, amit Hudák hatalmas védése követett (18-23). Hudák félelmetesen jó formában védett, a mérkőzésnek ebben a szakaszában egyszerűen nem tudtak neki gólt lőni a fővárosiak. A 25. percben tört meg a hazaiak gólcsendje, majd 19-23-nál Konkoly Csaba időkérése szakította meg a játékot. Öt perccel a vége előtt Lele Ákos hétméteresből állította vissza az ötgólos gyöngyösi vezetést, majd gyönyörű bejátszása után Martins tudott eredményes lenni (19-25). Gábori szerezte a 26. gyöngyösi gólt, majd másfél perccel a vége előtt a hazaiak mínusz négyre zárkóztak. Szurkolóinktól már zengett a szép volt, fiúk, amikor Markez hatalmas bombát ereszetett el, ezzel végleg eldöntve a találkozót (22-27). Duris és Kovacsics egy megszerzett labdával megpróbált összehozni egy kínait, a lövést azonban hárította a Fradi kapusa, de a győzelem így is megérdemelt volt: 22-27, két ponttal térünk haza a fővárosból.

01 ftc bbgy 1209 68

K&H férfi kézilabda 13. forduló

FTC KN KFT – B. Braun Gyöngyös 22-27 (12-11)
Budapest, 250 néző
V.: Herczeg, Südi

Ferencváros: Nagy L., Zernovic (kapusok) – Kocsi, Grebenár 5, Oláh T. 1, Benis, Benmiloud, Pálos, Pál 3, Pordán, Marczinkó, Bali 3, Nagy M. 5 (1), Bujdosó 4, Rédai 1, Mikita B. Edző: Adorján Gábor.

Gyöngyös: Hudák, Holló M. (kapusok) – Martins 1, Urbán, Németh T. 1, Kovacsics 5 (3), Sipeki, Gábori 3, Duris 3, Loncar 1, Lele 4 (1), Oliveira, Markez 6, Mikita M. 3. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/4.

Konkoly Csaba: – Olyan egyéni teljesítményekkel rukkoltunk elő a mai meccsen, ami bizakodásra ad okot. Jó védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel tudtunk nyerni, megint csapatként dolgoztunk. Külön köszönet illeti a szurkolóinkat, akik egy szektort megtöltöttek, és hazai pályát varázsoltak nekünk az Elek Gyula Arénába.

Lele Ákos: – Az utóbbi három fordulóban gyűjtöttünk öt pontot, ami fantasztikus, olyan útra léptünk, ami jó irányba visz bennünket. Mindkét csapat görcsösen játszott ma, a második félidőben azonban olyan támogatást kaptunk Hudáktól, ami sokkal könnyebbé tette a dolgunkat támadásban is.