Továbbra is veretlen a B. Braun Gyöngyös serdülőcsapata az első osztályú bajnokságban. Az elmúlt két hétben a serdülők mellett a többi korosztályban is szépen szerepeltek a gyöngyösiek, akik most a győri Balázs-kupára készülnek.

01 ifi cegled

A B. Braun Gyöngyös ifjúsági csapata Cegléden 29-27-re győzött, amit egy nem várt fiaskó követett hazai pályán: a Balmazújvárostól 30-27 arányú vereséget szenvedtek Kőrösi Fruzsina és Kiss Dániel tanítványai, akik 10 győzelemmel és egy döntetlennel jelenleg az első osztályú tabella ötödik helyén állnak, csütörtökön pedig Dabason szerepelnek.

A serdülők folytatták szenzációs sorozatukat, Danyi Bence és Temesvári Martin csapata 2018-ban még nem talált legyőzőre, mind a hat idei mérkőzésükön győztesen hagyhatták el a pályát. Cegléden 25-16, hazai pályán a Balmazújváros ellen pedig 24-22 arányú sikert könyvelhettek el a fiatalok, akik két ponttal lemaradva, az ötödik helyen állnak következő ellenfelük, a Dabas mögött.

A serdülő II-es csapat hatalmas győzelmet aratott a Salgótarján ellen hazai pályán: 35-29, majd az éllovas Budapest Honvéd otthonában szenvedett kalkulálható, 36-21-es vereséget, így a tabella kilencedik helyén várják a folytatást a III. osztályú bajnokság Északi csoportjában.

Lány serdülőcsapatunk értékes döntetlent ért el Tápiószentmártonban (14-14), és egy nagyon sima győzelmet könyvelhetett el itthon a Főnix ellen: 23-14. A Bahrim Liliána által edzett lányok magabiztos teljesítményüknek köszönhetően a második helyen állnak a bajnokságban.

A gyöngyösi kézilabda hírnevét számos más eseményen is sikerült öregbítenünk. Négy játékossal képviseltük magunkat a területi lány serdülő kiválasztón. Bagi Petra, Bagi Virág, Pápai Eszter, Szőke Hanna kapott lehetőséget a válogatón való részvételre. Mátyási-Kőrösi Fruzsina a GYKK legjobb utánpótlásjátékosaival együtt egy nagyon magas színvonalú bemutatóedzést tartott Egerben az MKSZ által szervezett edzői továbbképzésen, ahol bemutatták annak a munkának egy szeletét, amellyel a gyöngyösi sikerekért dolgozunk.

A következő nagy feladat Győrben vár a gyöngyösi fiatalokra, március 25-e és 28-a között ugyanis négy csapattal fogunk részt venni a 33. Balázs-kupán. Az egyik leghíresebb magyar utánpótlástornán a nemzetközi mérkőzések mellett lesz lehetőség a BL-győztes Győri Audi ETO játékosaival is találkozni. A mérkőzések egy részét a 5500 fős Audi Arénában rendezik.